10 Septembrie 2021 – Comitetul Director Județean al PNL Dâmbovița

Am vorbit în fața liberalilor din Dâmbovița despre moțiunea mea, ”PNL-Forța Dreptei”, dar și despre situația actuală în care se găsește Partidului Național Liberal.

Le-am mărturisit colegilor despre stupefacția pe care am trăit-o când l-am văzut ieri pe Florin Cîțu erijat în „Superman”. Cred că este totuși nevoie de o anumită profesie care să rezolve această problemă. Ai aruncat țara în criză, ești amenințat de moțiune de cenzură, societatea românească și economia sunt afectate de provocări extrem de dificile, creșterea prețului la energie, creșterea prețurilor la alimente, creșterea numărului de infectări din valul 4 al pandemiei, și tu, când îi dai afară pe USR-iștii cărora seara și a doua zi le-ai cerut să se întoarcă în Guvern, tu, când le dai afară toți oamenii care au fost numiți, să te postezi în „Superman”.

Chiar mi se pare o problemă mare pentru PNL! Culmea este că aproape toți din așa zisa echipa câștigătoare, pierd, nu câștigă nimic. Ce gândire strategică, ce planificare, ce leadership o să aibă ei, dacă alaltăieri, au adunat cei 40 ai lor, în așa-zisul BPN și au hotărât că niciun parlamentar nu are voie să participe la ședința de plen în care se citește moțiunea de cenzură. Iar noaptea, pe la 23.00, au trimis o altă convocare, pentru a doua zi dimineață, în care au luat decizia total contrară, că parlamentarii sunt obligați să participe la ședința de plen.

Asta nu este conducere, ăsta nu este un mod rațional de a face politică. Nu poți să-ți bați joc în halul ăsta de unitatea PNL, de leadership-ul partidului. Ei încearcă să conducă partidul înainte de Congres, dar uită că pe 25 Septembrie este un congres în care nu sunt 40 de oameni recrutați cu arcanul sau din niște interese personale. La Congres vin 5.000 de delegați, vine baza PNL și oricât se chinuie ei să-i scoată pe orbaniști din delegație, în filialele unde au satrapii la conducerea filialelor, oricât se vor chinui ei să controleze votul și să nu-i lase pe oameni să voteze conform propriei lor voințe, oamenii tot vor vota liber și așa cum consideră ei. Iar acest vot va fi, cu siguranță, pentru binele PNL, pentru că este de domeniul evidenței cu cine trebuie să votezi dacă vrei binele PNL.

Îi asigur pe toți că, după ce vom câștiga, va fi același parteneriat de succes cu președintele României, așa cum a fost în toți cei 4 ani de zile cât am fost președintele PNL și am câștigat aproape toate bătăliile pe care le-am dus.

Eu cred că Partidul Național Liberal nu are nicio datorie față de președintele Iohannis, dimpotrivă. Eu am convingerea că președintele Partidului Național Liberal trebuie să fie ales de membrii PNL cu mintea lor, cu gândirea lor și cu sufletul lor. Eu cred că președintele PNL trebuie să fie îndatorat și legitimitatea lui să se bazeze doar pe votul membrilor partidului, marea oaste a Partidului Național Liberal.

Discurs integral AICI