10 Septembrie 2021 – Comitetul Director Județean al PNL Prahova

Le-am spus liberalilor prahoveni în cadrul prezentării moțiunii mele ”PNL-Forța Dreptei”, că de vreo două luni și jumătate, pare că aproape tot ce am construit este pus în pericol.

Le-am mărturisit colegilor mei că am o strângere de inimă să intru pe internet să văd comentariile oamenilor reali, nu ale guerillei de partid. Am o strângere de inimă să ies pe stradă să mă întâlnesc cu oamenii, pentru că ne bat obrazul și ne spun: și ăsta e adevărul. Noi le-am promis patru ani de stabilitate, de pace politică, de construcție și modernizare, de creștere a calității vieții românilor. Acestea au fost angajamentele noastre, dar din păcate, lumea se uită la noi și nu înțelege ce ne-a apucat.

Nu mă simt responsabil în niciun fel, pentru că întreaga campanie mi-am dus-o cu un discurs echilibrat, constructiv, evitând să răspund la toate atacurile la adresa mea, deși sunt colegi care m-au atacat mult mai mult decât pesediștii, în ultimii șase ani.

Scădem în sondaje, lumea își pierde încrederea în noi, pentru că nu știe ce se întâmplă cu Guvernul. De aceea, 25 septembrie este fundamental pentru evoluția ulterioară a Partidului Național Liberal.

Am intrat într-o criză politică și guvernamentală din cauza unor decizii luate de premier sau de un grup care vrea să conducă înainte de congres, fără niciun fel de legitimitate și care pur și simplu a aruncat în aer imaginea, unitatea partidului și coeziunea coaliției.

Trebuie să hotărâm ce ne dorim cu adevărat. PNL trebuie să rămână la guvernare, dar trebuie să guverneze în deplină capacitate și mai ales cu o susținere politică transparentă, pentru ducerea la îndeplinire a programului de guvernare.

Discurs integral AICI