11 Septembrie 2021 – Comitetul Director Județean al PNL Maramureș

Organizația PNL Maramureș este o organizație de care sunt foarte apropiat, unde am mulți prieteni și unde a fost o plăcere să îmi prezint moțiunea ”PNL-Forța Dreptei”. Îmi doresc ca delegația care va reprezenta PNL Maramureș, una extrem de importantă, să fie formată din oamenii cu performanță electorală și să decidă așa cum cred ei că este mai bine pentru viitorul Partidului Național Liberal.

Le-am spus colegilor mei că este exclus, pentru orice om care vrea nu numai binele PNL, ci și al României, să se gândească la vreun blat cu PSD-ul. În primul rând pentru că nu va ține, în al doilea rând, pentru că ne vom face de râs pe termen mediu și lung și în al treilea rând, pentru că nu vom putea să facem reformele pe care le-am promis.

PNL are vocația guvernării și ne-am angajat într-un proiect pe termen lung, cele 80 de miliarde de euro care vin în România, toate oportunitățile pe care le-am clamat în ultima perioadă. A ne duce acum în Opoziție, cu tinichele de coadă, ne va face să revenim mult mai greu.

Performanța în guvernare trebuie să fie principala noastră preocupare, să facem lucrurile să se întâmple. În România nu merge să guvernezi normal, ca într-o perioadă normală, ci trebuie să guvernezi cu biciul ca să împingi lucrurile înainte, să le urmărești, pentru că altfel te trezești că stă o hârtie cu lunile printr-un sertar. În sistemul birocratic este o ingeniozitate remarcabilă în a bloca lucrurile, iar noi trebuie să apăsăm pedala de accelerație, trebuie energie de dimineață până dimineață pentru a pune presiune și pentru a face lucrurile să se întâmple. Pentru noi este vital, pentru a câștiga alegerile din 2024, să guvernăm foarte bine, adică să realizăm lucrurile pe care le așteaptă românii.

Dar, în loc să fim în vânătoare de investitori serioși, care să investească în România, noi stăm și ne certăm între noi, în loc să accelerăm negocierile pe PNRR și pe Acordul de parteneriat, noi ne reglăm conturile între noi de câteva luni de zile. Am muncit patru ani de zile să ridicăm partidul, să-i creștem credibilitatea, să-l aducem la guvernare, și în 2-3 luni de zile o echipă demolatoare aruncă pur și simplu în aer toată munca noastră, se duce totul pe apa sâmbetei, ne facem praf, ăsta e adevărul.

După Congresul PNL din 25 septembrie trebuie să începem un proces de recredibilizare a partidului, care va însemna din nou foarte multă muncă și va fi necesară o implicare deplină a tuturor, dacă ne dorim să câștigăm în 2024.

Discurs integral AICI