12 Septembrie 2021 – Comitetul Director Județean al PNL Iași

Le-am vorbit colegilor liberali, la Iași, cu ocazia prezentării moțiunii „PNL - Forța Dreptei”, despre miza enormă pe care o are Congresul din 25 septembrie pentru Partidul Național Liberal și pentru România.

Trebuie să dăm o perspectivă serioasă României, o perspectivă de guvernare responsabilă, onorabilă și mai ales garanția că PNL va rămâne principalul partid de guvernământ într-o coaliție funcțională, care să poată să facă lucrurile pe care ne-am angajat să le facem. Le-am promis românilor patru ani de pace, de dezvoltare, de investiții, de modernizare. Pentru asta ne-au votat oamenii, nu putem să ne schimbăm peste noapte și să nu facem ceea ce am promis. Altfel, 2024 riscă să fie dezastru pentru noi.

Cine va fi ales președintele Partidului Național Liberal în 25 septembrie va trebui să pună punct crizei, să refacă unitatea PNL, să refacă această coaliție care a dat un Guvern și un program de guvernare, și care de asemenea să investească un guvern care să pună piciorul pe accelerație și care să facă performanță. Despre asta e vorba pe 25 septembrie!

Eu știu că sunt cel care poate garanta unitatea partidului, dar și refacerea coaliției, într-un timp cât mai scurt, astfel încât Partidul Național Liberal să rămână principala forță politică a guvernării.

Resping categoric orice formulă de înțelegere cu PSD, pentru că știu ce decizie dezastruoasă pentru PNL a fost constituirea USL, pentru care am primit oprobriul public timp de aproape 10 ani. Nu ne mai putem permite o asemenea catastrofă decizională, care să ne pună un stigmat pe termen lung și mediu și care nu ne oferă o soluție de guvernare cinstită și transparentă.

Nu putem face abstracție, în deciziile pe care le luăm, de ceea ce ne spun oamenii, care au devenit foarte critici față de noi. Noi suntem considerați principalii responsabili de această criză politică, adică Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Partidul Național Liberal. Ne reproșează că în loc să ne ocupăm de guvernare, în loc să găsim soluții pentru marile probleme cu care se confruntă românii, noi am declanșat o bătălie internă și acum am declanșat și o criză politică.

Unica noastră șansă este să dovedim capacitatea de a soluționa această criză, în acord cu așteptările cetățenilor și cu angajamentele pe care noi le-am făcut în alegeri.

Discurs integral AICI