12 Septembrie 2021 – Comitetul Director Județean al PNL Vrancea

Am avut, la Vrancea, un mesaj pe care trebuie să-l cunoască toți liberalii despre momentul Congresului din 25 septembrie: toți membrii Partidului Național Liberal care vor veni la Congres vor vota liber, secret și fără control!

Oricine va încerca să controleze votul membrilor PNL va încălca democrația și va fi penalizat crunt de noi, cei care vrem ca voința liberalilor să fie respectată. Le cunosc toate planurile și toată strategia pe care au gândit-o cei cu care ne aflăm în competiție pentru a încerca să controleze votul delegaților și îi avertizez: abandonați astfel de practici pentru că vom apăra cu orice preț votul liber și secret!

Astfel de lucruri ajung să distrugă un partid, atunci când nu mai lași oamenii să se exprime liber și nu le permiți să voteze liber. Când oamenii sunt lăsați să voteze liber întotdeauna vor decide ceea ce este corect, pentru că baza Partidului Național Liberal a fost întotdeauna una sănătoasă, este formată din oameni care cunosc foarte bine comunitățile și simt pulsul din societate.

N-aș vrea să ne trezim la Congresul ăsta că toată lumea va veni ca să-și strige revolta față de bătaia de joc pentru munca și rezultatele fiecăruia dintre toți cei care am ridicat împreună Partidul Național Liberal. Am muncit patru ani de zile toți, oamenii de bună-credință din PNL, să recredibilizăm partidul, să recâștigăm încrederea oamenilor, să avem oferte solide și ducem partidul la victorie.

Am spus că-mi țin, deși îmi vine permanent până în gât, strigătul de revoltă față de ceea ce se întâmplă în Partidul Național Liberal de câteva luni de zile. Ne confruntăm cu disperarea a ceea ce seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupație care calcă în picioare în fiecare zi regulile democratice din partid, toate normele de bun-simț care trebuie să caracterizeze relațiile interumane dintre noi, și încearcă să obțină susținere pentru un candidat care devine din ce în ce mai evident că nu-l vrea aproape nimeni. Au prăbușit imaginea partidului și aproape au făcut praf toată munca noastră de zi de zi, ceas de ceas, săptămână de săptămână. Nu trebuie să-i lăsăm pentru că asta ar însemna că munca noastră a fost în zadar, iar noi nu putem accepta acest lucru.

Astăzi situația este complet schimbată față de ce a fost în urmă cu două luni, nu mai este între a alege două variante, una mai bună și alta mai puțin bună. Acum este clar o alegere între o variantă evident bună și o variantă evident rea pentru Partidul Național Liberal.

Discurs integral AICI