21 august 2021 – Comitetul Director Județean al PNL Bistrița-Năsăud

Mulțumirile și recunoștința mea organizației PNL Bistrița-Năsăud, prima filială care a aprobat prin vot moțiunea „PNL - Forța Dreptei”, susținând astfel candidatura mea pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal. Le-am spus liberalilor bistrițeni că obiectivul pe care îl stabilesc este ca Partidul Național Liberal să câștige alegerile din 2024! Cred că niciun candidat la președinția PNL nu se poate prezenta în fața partidului fără să asume acest obiectiv. Însă, atingerea acestei ținte depinde în cea mai mare măsură de calitatea guvernării naționale și locale.

În consecință, conducerea PNL și Guvernul liberal au obligaţia fundamentală de a-i susţine pe aleşii locali ai partidului şi de a asigura sprijinul şi finanţarea proiectelor iniţiate de aleşii locali ai PNL. Astfel, prin performanţa primarilor noştri asigurăm performanţa Partidului Naţional Liberal în ansamblul său. În 25 septembrie, la Congresul PNL, se va alege președintele Partidului Național Liberal, iar restul echipei într-un Consiliu Național convocat ulterior. Din acest motiv, cei 5.000 de delegați au de făcut o alegere cu propria minte, cu propria evaluare, propriul discernământ, și să aleagă între cei doi candidați cine este cel mai bun, evaluând toate calitățile pe care trebuie să le aibă președintele PNL.

Așadar, fiecare delegat va avea astfel în mâna sa destinul partidului. Președintele Partidului Național Liberal trebuie să fie omul care reprezintă voința PNL și nu trebuie să aibă altă legitimitate în acțiunea sa decât cea asigurată de votul și de încrederea pe care i-o dau membrii Partidului Național Liberal. Le-am mai transmis liberalilor bistrițeni că am încredere în domniile lor și că și ei pot avea încredere în mine, pentru că eu sunt o certitudine pentru Partidul Național Liberal.

Discurs integral AICI