9 Septembrie 2021 – Comitetul Director Județean al PNL Constanța

Am susținut, în fața colegilor liberali din Constanța, că este mult mai ușor să câștigi încrederea unui om care nu te cunoaște sau te cunoaște pentru prima oară, decât să recâștigi încrederea unui om care a avut încredere în tine, dar care și-a pierdut încrederea în tine.

Când am preluat conducerea PNL, în 2017, în mare parte asta a trebuit să fac, pentru că, din păcate, din 2014 până în 2016 am ajuns la 20%. Pentru că foarte mulți români și-au pierdut încrederea în noi, fără ca noi să fim la guvernare, ci având un guvern surogat.

Foarte mulți oameni nu pot să înțeleagă acest scandal politic, această criză politică și guvernamentală. Le-am promis în campanie patru ani de pace, de stabilitate și din păcate le oferim un spectacol care nu știu dacă a mai fost în ultimii 30 de ani. Eu sunt un garant al unității PNL. Niciodată nu m-am răzbunat, pentru mine nu a existat delict de opinie și am capacitatea de a recupera și oameni care mi-au făcut personal rău, dacă ei pot să facă bine PNL.

Noi trebuie să ne luăm deciziile acasă la noi, nu să așteptăm să vină presiuni externe sau să ne impună cineva ce decizii să luăm, trebuie să fim un partid liber, pentru că numai un partid liber poate să acționeze în interesul public și să fie un partid puternic. Iar ca partidul să fie liber, trebuie să aibă președinte un om liber, un om care nu datorează alegerea sa în funcție decât membrilor Partidului Național Liberal și a cărui acțiune să nu fie decât în conformitate cu ceea ce vor membrii PNL.

Acest lucru mi-l doresc pentru Partidul Național Liberal, este motivul pentru care promovez moțiunea "PNL - Forța Dreptei" și doresc să discut în mod direct cu fiecare liberal.

Discurs integral AICI