9 Septembrie 2021 – Comitetul Director Județean al PNL Tulcea

Le-am spus liberalilor tulceni, cu care m-am întâlnit în această seară și cărora le-am prezentat moțiunea mea, ”PNL- Forța Dreptei”, că suntem după două luni în care PNL a pierdut încredere într-o cotă importantă și vom avea o problemă de recâștigare a acestei credibilității.

Recâștigarea credibilității nu se poate realiza decât prin performanță guvernamentală a unui Guvern stabil, iar în urma crizei politice care s-a creat nu există decât trei variante pentru PNL: să se refacă coaliția de guvernare, să guvernăm cu PSD, fie sprijiniți din umbră, fie pe față cu ei, adică USL 2, fie să trecem în opoziție.

Cel mai mare pericol pentru noi este să facem vreo înțelegere cu PSD. Ne va distruge, o să ne ia prizonieri. Ne vor ataca sistematic, chiar dacă nu ne vor da jos și ne vor da jos atunci când vor considera că este bine pentru ei. Decât o formă de înțelegere cu PSD mai bine stăm în opoziție.

Eu garantez că avem varianta refacerii coaliției. E nevoie de bun simț, de dialog, de tact, de negociere permanentă, de armonizare a pozițiilor, de coagulare a unor poziții comune. Dacă este nevoie de un garant al refacerii unității PNL și al refacerii coaliției, acesta sunt eu.

Discurs integral AICI