Dezvoltăm infrastructura națională de sănătate

Situația epidemiologică necesită adaptare continuă. Tot anul acesta a fost o cursă contra cronometru pentru a crește capacitatea de tratare a sistemului medical și pentru a crește numărul de paturi din secțiile de ATI.

Astăzi, am finalizat, sub forma unui parteneriat stat-privat, cooptarea spitalul Metropolitan Monza, în rețeaua națională de suport COVID.

M-am asigurat că vom avea încă 30 de locuri în ATI, într-un moment în care fiecare dintre acestea contează. 

De la începutul pandemiei și până acum, guvernul liberal a lucrat la turație maximă pentru a se asigura că sistemul nostru medical, fie că vorbim de personal medical, echipamente sau paturi disponibile în secțiile de ATI, o să poată să ducă povara în spate, până la terminarea acestei crize. Am reușit, într-un timp foarte scurt, să ne regrupăm, și acum, alături de partenerii noștri din mediul privat, extindem capacitatea din rețeaua natională de suport COVID.

Vreau sa reiterez, pe această cale, faptul că guvernul liberal este decis să sprijine infrastructura națională de sănătate și în urmatorii ani, obiectivul nostru prioritar fiind consolidarea capacității statului de a proteja siguranța și bunăstarea cetățenilor. Prin Planul National de Investiții și Relansare Economică, prioritatea Guvernului este construirea, modernizarea și reabilitarea a 25 de spitale județene și 110 spitale orășenești, cu o alocare bugetară de neprecedent – 17,5 miliarde de lei în perioada 2021-2027. Deja au fost semnate, într-un timp record, contractele pentru construirea primelor 3 spitale regionale, cu o valoare totală de 1,64 miliarde de euro.

Trebuie sa înțelegem ca traversăm vremuri grele, dar sunt convins că, împreună, putem să ieșim din această perioadă mai puternici. Avem șansa unică de a dezvolta sistemul de sănătate din România așa cum nu a fost dezvoltat în ultimii 30 de ani, cu ajutorul fondurilor europene. Avem șansa să facem niște investiții accelerate nu numai în infrastructura sistemului medical, dar și în cercetare, dezvoltare și inovare. Să nu o irosim! 

Împreună, dezvoltăm România!