Gazul românesc trebuie să ajungă în casele cât mai multor români

Am marcat alături de Președintele Klaus Iohannis, finalizarea unei investiții de importanță strategică nu doar pentru România, ci pentru ȋntreaga Europă. Este vorba despre proiectul gazoductului BRUA ce va asigura diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz natural și va întări securitatea energetică a Uniunii Europene.

Vreau să felicit Transgaz și pe toți cei implicați în realizarea acestui proiect. Modul eficient în care a fost gestionată construcția gazoductului reprezintă un exemplu de management performant.

Așa cum se întâmplă mai rar în România, costul final al proiectului este cu aproape 11% mai mic decât costul estimat. Acesta este rezultatul unui control strict și al unor proceduri de achiziții derulate corect.

Aceasta este o nouă investiție majoră care a beneficiat de finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 180 milioane euro. Proiectul BRUA ne oferă oportunităţi noi pentru valorificarea zăcămintelor de gaze naturale pe care le are țara noastră. 

Planul nostru de guvernare include multe alte proiecte ambițioase şi mulţi români, din toate zonele țării, vor beneficia de investiţiile pe care le vom face ȋn dezvoltarea economiei. Vom conecta cât mai multe localități din întreaga țară la rețeaua națională de gaze naturale, vom asigura accesul cetățenilor la servicii publice moderne şi ȋn felul acesta vom crește calitatea vieții.

Gazul românesc trebuie să ajungă în casele cât mai multor români. Vom continua să dezvoltăm România în ritm accelerat și după 6 decembrie!