La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Sărbătorim astăzi Ziua României într-un moment dificil pentru țara noastră și pentru întreaga lume. Străzile care altădată erau pline de români dornici să asiste la paradele militare au rămas de această dată goale. Armata nu a mai trecut pe sub Arcul de Triumf pentru că victoria împotriva pandemiei încă nu a venit. Dar știm că este aproape și că putem avea încredere că o vom dobândi împreună.

Ne îndreptăm spre finalul unui an în care a trebuit să luptăm cu un inamic nevăzut. Doctorii și întreg personalul medical din spitale s-au alăturat armatei în prima linie, pentru a apăra sănătatea și viețile oamenilor. Se cuvine să le mulțumim și cu această ocazie pentru curaj și devotament și să le promitem că vom avea grijă să-i protejăm la rândul nostru prin noi investiții în modernizarea sistemului medical ce vor contribui la creșterea siguranței în care își desfășoară activitatea.

Aș vrea să vă mulțumesc și dumneavoastră, tuturor celor care ați înțeles să respectați sfaturile specialiștilor și să colaborați cu autoritățile pentru combaterea acestei pandemii. Așa cum am demonstrat în repetate rânduri în istoria noastră mult încercată, atunci când suntem uniți avem puterea să depășim orice obstacol.

La mulți ani, România! La mulți ani, români! Fie ca anul viitor să ne aducă revenirea la normalitate și intrarea într-o perioadă de prosperitate și dezvoltare! 

Așa să ne ajute Dumnezeu!