Renașterea Institutului Cantacuzino - o instituție fundamentală a sistemului medical românesc

Mă bucur că am putut avea o contribuție la renașterea Institutului Cantacuzino, o instituție fundamentală a sistemului românesc de sănătate de care avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Am participat astăzi la lansarea unui imuno-modulator menit să regleze nivelul de anticorpi din sânge și țin să vă anunț că, ȋncepând de anul viitor, vom putea relua și producția de vaccinuri.

Începând cu 2010, Institutul Cantacuzino a început să-și închidă treptat departamentele, pentru ca în 2014 să-și oprească complet producția. Criza sanitară pe care o traversăm ar trebui să reprezinte un avertisment pentru întrega clasa politică cu privire la consecințele pe care le pot avea asemenea decizii iresponsabile, prin care au fost vulnerabilizate facilităţi strategice pentru România.

În planul nostru de guvernare este prevăzută și revitalizarea unor instituții fundamentale care au fost neglijate de guvernele anterioare. Guvernul liberal are ca obiectiv prioritar consolidarea capacității statului de a proteja siguranța și bunăstarea cetățenilor.