România digitală. Facem saltul în viitor

Digitalizarea este un pilon principal al programului nostru de guvernare. Nu pentru că este un subiect de bon ton, ci pentru că este o necesitate, dacă vrem să ne atingem obiectivele de modernizare a statului. Îmi asum acest demers în totalitate. Vreau să avem un stat cât mai suplu şi mai eficient, cât mai transparent şi mai prietenos cu cetăţenii săi.

Interacţiunea cetăţeanului cu statul nu trebuie să fie un disconfort. Cetăţeanul nu trebuie să consume din timpul său liber stând la cozi pentru a accesa drepturi sau servicii publice. Cetăţeanul nu trebuie să consume din timpul său liber stând la cozi pentru a-şi plăti obligaţiile faţă de stat.

Crearea unui hub de interoperabilitate, generalizarea utilizării semnăturii electronice de către funcționarii din administrația publică, introducerea cărții electronice de identitate, migrarea serviciilor publice într-un cloud guvernamental, simplificarea plăților pentru obligațiile fiscale, sunt doar o parte dintre componentele planului de digitalizare asumat de către guvernul liberal.

Succesul procesului de digitalizare a statului se va traduce în beneficii atât pentru stat, cât şi pentru cetăţeni: costuri mai mici cu funcţionarea statului, rata mai mică a evaziunii fiscale, colectare mai bună a taxelor şi impozitelor, transparenţă mai mare, debirocratizare, timp liber suplimentar pentru cetăţeni şi confort mai mare. 

Trebuie să privim România digitală ca pe o condiție necesară dezvoltării! 

#DezvoltămRomânia