Pe 19 noiembrie, alături de colegii din Guvern și din PNL, am prezentat românilor planul nostru pentru dezvoltarea națională. Am ales să vorbesc, cu această ocazie, despre viitor, și nu despre trecut. Despre obiectivele pentru următorii patru ani de guvernare.

Avem un plan care a determinat partenerii europeni să aibă încredere în noi şi am obținut pentru România peste 80 miliarde euro. Un plan bine fundamentat la care au contribuit nu mai puțin de 472 de specialiști. Un plan ce relevă cele mai bune practici internaţionale, adaptate la contextul și nevoile României.

Pentru vremurile bune care vor urma pandemiei, o nouă mare oportunitate apare în faţa noastră - oportunitatea de a planifica şi a folosi amploarea fără precedent a resurselor europene pentru a recupera terenul pe care l-am pierdut în trecut.

De o asemenea oportunitate nu poate profita oricine. O astfel de oportunitate o pot valorifica numai cei care au demonstrat capacitatea de a avansa exponenţial România pe calea dezvoltării.

Țara noastră are nevoie de echilibru și de stabilitate, de o guvernare responsabilă, cu oameni competenți, pentru a se dezvolta pe măsura potențialului. Echipa formată de Președintele Klaus Iohannis și Guvernul Liberal și-a demonstra capacitatea de a propulsa România acolo unde îi este locul.

Pe 6 decembrie, vom fi puşi în faţa unei alegeri decisive – mergem mai departe şi punem în aplicare programul de dezvoltare a României sau nu? Aceasta este dilema – atât de simplă, dar atât de importantă.

Fie valorificăm această oportunitate şi devenim o ţară de top în Europa. Fie vom rata o nouă șansă şi vom rămâne la coada plutonului.

Locul țării noastre este în top. Și am convingerea că putem duce România printre cele mai performante economii din Europa.

Avem un plan realist pentru a realiza toate aceste lucruri. Vă invit să îl punem în aplicare împreună!